Mats Lindquist Leissner

Mats Lindquist Leissner

Skeppare

Uppvuxen på Orust med familjeseglande i Amigo 27 fram till tonåren. Hyfsat begåvad Optimistjolleseglare där på hemmaplan i ung ålder. Regattakappseglande med farsan i Banner 30 på nittiotalet. Lasersegling då och då på föräldrarnas lantställe sedan flytten till Gotland. Gift med Sanna, far till fyra barn, jobbar på Svenska Spel.

Marcus Laurent

Marcus Laurent

Taktiker

Händig handlingskraftig ingenjör med bakgrund inom båtindustrin som produktionschef för Nimbus och Rupert. Gastat på några stora båtar i kolfiber och vindsurfar några gånger om året. Obotligt positiv med lyxiga förrätter och mackor ombord som specialitet. Kan skådas vid sitt morgondopp på Kallis varje morgon. Sambo med Josefin, två barn bor i hus i Visby innerstad.

Rolf Lindquist

Rolf Lindquist

Rorsman, Skeppare

Far till Mats och tillika deläga till SWE178 med 10 procent. Son till fyrmästare och uppvuxen på Garpen i Kalmarsund och seglare sedan barnsben. Utbildad sjökapten vid Fartygsbefäl Kalmar. Har seglat "allt utom katamaran" och verkar som charterskeppare i medelhavet och med passagerartransporter till fyrplatsen emellanåt. Förflutet även som befälhavare på skolfartygen Britta och Westkust. Var med och byggde två Scandinavian Yacht 49:or i Henån på Orust på slutet av åttiotalet. Mesta kappseglingserfarenheter från Banner 30 och H-båt. Crossat atlanten. Alltid lugn på sjön och en mångfacetterad erfarenhetsbank. Fråga gärna om motorhaveriet på Biscaya när de gick "6 knop på bara riggen" och tvingades söka nödhamn..

Jesper Kraus

Jesper Kraus

Skeppsläkare

Äventyrslysten råstark skåning. Lugn analytisk och lättlärd vinnarskalle. Vindsurfar mer än Marcus och har nyss genomfört en Svensk klassiker. Åter till Gotland efter några år i Storstan. Trebarnsfar som pusslar ihop skelett och mjukdelar på Visby lasarett till vardags.

Kenth Lindqvist

Kenth Lindqvist

Fördäckare Trim & Spinnakerman

Inlånad från Roffe "Plåt" Erixon när han är på andra segeläventyr. Tidigare semiprofessionell vindsurfare men numer båtbyggare till 100%. Bor ombord på sin katamaran "tills isen börjar lägga sig". Står för mycket av rutinen ombord och fungerar även som ständigt orakel när det gäller nya layout lösningar och reparationer. Gillar "Simson" stark och ler nästan lika mycket som skepparen under segling.

Erik "Burren" Leissner

Erik "Burren" Leissner

Hiker

Svåger till Mats. Stark som en oxe. Räds inte segling trots kopparslagare, brukar komma upp på däck lagom till 5-minutersskottet

Andreas Sundvall

Andreas Sundvall

Crew

Kollega och kompis från Svenska Spel. Stockholmare med norrländsk lynne. Lugn och analytisk. Numer är skateboarden ersatt med fru, bostadsrätt, barn och Subaru Outback

Joachim Elm

Joachim Elm

Crew

Kortast av sina bröder med 197cm. Har just bytt sin Comfort segelbåt mot fritidshus i Lummelunda. Intuitiv seglare med stort leende. Räknar "chips" åt Casino Cosmopol när han inte är ledig.