Äntligen i vattnet

Det gick förstås åt pipsvängen med det där att montera luckgaraget med fast mark under Expressen inatt. Då kranbilen från Wallin skulle dyka upp 0730 morgonen därpå, fick det bli annat fokus.

Prioritet ett, var att få dit den nya logg-givaren. Inte direkt ny förresten, impulsköpte en komplett antik Silva på Blocket i höstas för ungefär hälften av vad jag gör av med på Biltema på en vecka. Det var ju såklart en lite annorlunda genomföring till den än den som jag hade i min båt. Med en liten polygriptång, en fil, lite SIKA och god vilja fick jag den dock på plats.

Sedan lade jag ett par timmar på att dammsuga båten invändigt. Inte lika tråkigt som att dammsuga hemma i huset då det snabbt blev ett synbart resultat eftersom hela ruffen var täckt av ett finkornigt slipdamm. Borde nog haft mask på mig känns det som idag men valde kåporna med radio istället. Avslutningsvis lyfte jag ned en del prylar i båten; segel, spinnakerbom, bom, nödsignaler och en del tågvirke till förtöjning.

I morse kom sedan Kim från Wallins Åkeri och lyfte upp båten på flaket på ett lugnt och föredömligt sätt. En grymt bra bil för detta med hydrauliska stöttor. Jag var sinnessjukt orolig för att kölskarven skulle spricka när vi satte ned henne på flaket, och var mentalt förberedd för detta. Den höll! På väg ned till Visby hamn låg jag bakom lastbilen när ena ventilen kom farande ned på vägen framför mig. Jag hade glömt att förtöja den igen efter att jag lackade om däcket, Bummer! Innan jag hann plock upp den rostfria kåpan körde en bil förbi och eventuellt också på kåpan som tog luft och åkte ned i diket. Efter 7 minuters letande, likt efter en golfboll i ruffen gav jag upp, gjorde en minnesbild om var den kan vara och åkte ned till hamnen för att hjälpa Kim. På vägen ringde grannen Johan (storbonden) och undrade vad jag letade efter.

Sjösättningen vid Wisby Segelsällskap, gick snabbt och smärtfritt. Jag föste in Expressen på sin plats och förtöjde omsorgsfullt, och välkomnades av Kolle.

Foto 2015-06-10 23 06 16

Bara att paddla på!

Foto 2015-06-10 23 35 01

Att ta bort klistret från packtapen på durken är ett arbete jag ”sparat”

Foto 2015-06-11 01 24 59

”Nästan” racingklar

Foto 2015-06-11 08 02 34

Frigolitklossar under slinget för att skydda paddelhjulet i loggivaren

Foto 2015-06-11 07 43 53

Sista lyfet med sling och ok,  centrumlyft nästa gång…

Foto 2015-06-11 08 05 16

Hydrauliska stöttor och inga sprickor på kölen

Foto 2015-06-11 08 54 42

En beundrande skara

Foto 2015-06-11 09 04 52

Påfendrat med gammal spinnakergaj till förtamp

Vacker överkropp och vältrimmad under

Vacker överkropp och vältrimmad under

1 svara
  1. Rasmus
    Rasmus says:

    Gillar hur du placerat logon så den syns bra även i vattnet och förmodligen även när ni seglar i grov sjö. Snyggt jobbat med allt!

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *