Begagnad North VTR-2 Spinnaker importerad från Danmark

image

Utsikt från DEN 2011:s sittbrunn under SM

Jag hade gått och sneglat på Kim Lago Nørgaard och DEN 2011 annons om att en VTR-2:a var till salu på Expressenseglares köp och sälj sida. Efter Stenholms utlåtande ”när vi bytte till en North VTR-2 så märkte man skillnaden. På våra SRS-seglingar så seglar vi nu ifrån båtar med 3-400 meter som vi tidigare med den gamla spinnakern blev ifrånseglade av” så var ju beslutet taget. Jag motiverade köpet som ”en julklapp till mig själv” och gjorde upp affären via mail med Kim Larsen som hade haft turen att vinna en ny VTR-2 under NM i Oslo det var tror jag. Efter några dagars väntan dök det upp en kartong på posten. Jag kontaktade också Björn Österberg på North Sails i Stockholm för att höra hur man kan göra för att byta siffror vilket utmynnade i ett långt och inspirerande seglingssamtal. Det finns två alternativ för att byta siffror i spinnakern, som krävs i alla fall för att segla SM, i klubbkappseglingar kan det kanske vara accepterat med DEN 2011 i seglet.

  1. Ta med spinnakern till ett loft där de skär ut de gamla siffrorna och ersätter med ny duk och nya siffror. North tar 1100 kr för detta hösten/vintern 2014.
  2. Kryssa över det gamla segelnumret med en bred tuschpenna, och fyll i de nya med samma penna, där du lagt storseglets siffror som mall under/bakom spinnakern. Ses oftast göras på bryggan inför första seglingen på SM enligt Björn.

Jag kommer att initialt välja alternativ 2. Absolut inte speciellt dyrt att byta siffror på loft, men jag lägger hellre pengarna någon annanstans på båten i nuläget. Kan också glatt konstatera att första punkten i min ”plan” är klar.

 

image

Lite slitage på ena ”barmen” enligt bild från Kim

image

Har varit i säck innan det kom i påse

 

Första steget i planen avklarat

Första steget i planen avklarat

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *