Bra genrep inför SM

I lördags var vi ensamma om att anmäla oss med Spinnaker till tävlingen Juhlins Minne. Tävlingen bestod av två korta race utanför Kallis. Det blåste SSV 10-13. Vi var fyra deltagande båtar, tre Expresser (Blueline, EXplorer och vi) samt Halvtonnaren(?) Illusion.

I första racet gjorde vi medioker start och tvingades till ett par extraslag mot land. Rundade dock som tvåa, (eller var det trea) efter Explorer och hissade spin. Vi hade dock lite problem att komma loss. Vi borde nog skurit tidigare. Gick förbi Explorer rundade som etta vid Tott och kryssade i mål.

Andra racet var ”ett varv” längre än första. Inge vidare start den här gången heller. Rundade tvåa igen. Bra spinnakergång. Toppade 10,4. Fin kryss tillbaka till piren och bra surfar även på andra spinnakergången. Flera minuter före de andra i mål.

Efter sammanräkning visade det sig att vi var tvåa i första racet efter Explorer och etta i andra racet, vilket i totalen innebar seger. Härligt! Tack till funktionärer, övriga deltagande båtar och den egna besättningen!

PS. Tack Rasmus också för filmen. DS

 

Race 1: Ett varv. Race 2: Två varv 😉

 

Fördäckare Jepser spanar efter vågor och vind

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *