En efterlängtad seger

Det var ganska lätta vindar 2-4 denna torsdag före start. NNV när vi gick ut men vridande mot V skulle det visa sig. Många båtar till start: Explorer/Express, Hilda/Maxi77, Razzle Dazzle/Tailwind 36, Martini/Möre30, Illusion/Halvtonnare, Flyt/Beason 31 och vi. Kul!

Med ombord: Marcus, Gustav och Jörgen.

Vi var något tidiga i starten. Explorer ännu tidigare. De var en hårsmån att tjuva och blockerade vår väg som vi slickade deras akterspegel vid nordvästra startflaggan. Tätt bakom Illusion ikväll med Roffe ”Plåt” till rors och de övriga i fältet.

En vridande vind innebar att det blev sträckbog ut till flaggan vid piren. Ett par slag strax före rundning. Explorer halminuten före oss. Något akteröver Illusion och Razzle. Ovisst om vi skulle bära spinnaker. Vi avvaktade, Explorer likaså. I ögonvrån såg vi Illusion hissa sin. Roffe brukar ha koll på vinden. Vi hissade också. Träningen på nationaldagen gav resultat. En lugn hissning och den nyreparerade ”Danske” spinnakern stod bra och vi accelererade. Explorer hade kanske problem. Fick inte upp spin och vi passerade långt i  lä om dem. Vinden ökade något och vi gjorde bra fart norrut mot Tott.

Det fortsatte att trycka på efter rundning under kryssen SV tillbaka till piren och vi loggade 4,7. Perfekta förhållanden för Expressen i och med att det inte hade hunnit bygga någon sjö än. Vi slog på Explorer som rundat minuten efter. De gjorde allt för att få fri vind, chansade och gick in längs land. Vi gjorde bra fart och kunde behålla vår position mellan rundningsflaggan och dem. Vi rundade först tillbaka vid piren och hissade spinnakern igen för den sista korta bogen in i mål vid Kallis.

Det mojnade. Storseglet vajade fram och tillbaka i dyningen. Spinnakern stod knappt. Explorer rundade och hissade Vivo-spinnakern. Två knop på loggen. Explorer skar upp och fick fart. Vi guppade vidare mot målflaggan med 10 båtlängder kvar. En lång utandning. Första segern!

Tack egna besättningen och övriga deltagande båtar!

Refklektion: Fixa focklösningen, korta trimtamparna på vingarna, markera topphissning på fock och stor, byta cleats till spingajarna.

Torsdagar 2016

Bansträckning torsdagssegling

Torsdag spin 20160609

Spinnakermålgång

Torsdag kryss 20160609

Långa kryssbenet, Visby Selfstorage skuggad av Explorer

Foto 2016-06-09 20 27 16

Start- och resultat

Foto 2016-06-09 20 10 42

Den enda sanna glädjen

Foto 2016-06-09 19 53 22

Sailfie

Foto 2016-06-09 19 18 47

Observe: Objects in the photo are closer than they appear

 

2 Kommentarer
 1. Tommy Andersson Explorer
  Tommy Andersson Explorer says:

  Grattis till bra segling. Nu är det dags att vakna i Explorer. Ser fram mot nästa segling….tommy

  Svara
 2. Bosse Nilsson Blue Line
  Bosse Nilsson Blue Line says:

  Grattis Visby Selfstorage, bra seglat.
  Blev riktigt sugen på att vara ute på havet (brukar inte se seglingen från land).
  Nu hoppas vi bara att Uno och grabbarna kommer igång.
  Kan bli tufft och roligt i sommar/höst med att det är flera båtar som verkar väldigt taggade.
  // Bosse

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *