Första kappseglingen – Torsdagssegling WSS

Spinnakern hissad vid första torsdagsseglingen

Spinnakern hissad vid första torsdagsseglingen

 

 

På torsdagskvällarna i Visby är det klubbkappsegling. Wisby Mail cup som seglas under för och sensommar består av 13 seglingar varav tre räknas bort. Transportseglarna Rolf och Bennet hängde kvar i Visby några dagar och byggde pooldäck, och fick på vis en anledning att vara med på Gollums premiärkappsegling i Gotländska farvatten. Det rådde svag till måttlig sjöbris när vi fick en snabbgenomgång av bansträckning på whiteboarden i klubbhuset av Tommy Andersson. Start inne i hamnen – styrbordsrundning av boj med flagga vid reningsverket – styrbordsrundning av pricken norr om Visby väst om Gustavsvik – boj med flagga utanför Tott Hotell – tillbaks till startlinjen, som även fungerar som mållinje.

Det var endast 5 båtar anmälda till kvällen vilket är ett litet antal, dock var Uno von Corswant skepaare på Royal Rabbit på plats vilket gjorde att vi i alla fall skulle få en Express att tampas med. Kappseglingen seglas med SRS, med totalvinnare på korrigerad tid. Starttiderna är dock anpassade så att fältet hålls ihop, det vill säga båtar med lågt SRS startar före de med högt.

Vi gjorde en okej start i den svaga vinden men låg efter Royal Rabbit vid rundning vid reningsverket. Efter vi hissade spinnakern tog vi dock in Unos försprång snabbt, eftersom han inte valde att segla spinnaker denna kväll. Vi höll undan för Royal Rabbit på bidevinden tillbaka till Visby Hamn och var därmed först i mål. På omräknad tid fick vi dock se oss slagna av Rabbit, men helt klart nöjda med en andraplacering vid vår kappseglingspremiär.

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *