Lickershamnsracet del 1

Flera av de andra seglarna i Wisby Segelsällskap hade tipsat om att deltaga i Lickershamnsracet som ett bra sätt att lära känna andra i klubben. Kappseglingen seglas i två dagar, Norrut till Lickershamn på lördagen, med gemensam grillning på kvällen och segling tillbaks dagen därpå. Se kartskiss nedan. Seglingen är SRSS med anpassade starttider för att ha ett så samlat fält som möjligt vid målgången, och hemseglingen, ”Bokia Cup” ingår också som en av seglingarna i DM.

I startf’ältet syntes bland annat de två andra Expresserna, Monarken och flera båtar till. Vindarna var sydliga med en måttlig bris och växlande molnighet. Perfekt segelväder. Vi gjorde en ok start tillsammans med de andra Expresserna låg lite efter Explorer efter den korta bidevinden ut mot Visby hamns västra vågbrytare, före vi kunde ta kurs norrut mot Lickershamn. Tyvärr blev vi omkörda i innerfil av Royal Rabbit (den tredje expressen) precis vid vågbrytaren ”lokal kännedom” som Kolle skulle säga på aftersailen senare. Framför oss hade Explorer problem med att få upp spinnakern och vi gottade oss något åt deras problem, denna känsla skulle dock straffa sig omedelbart eftersom ”någon” hade trätt våra spinnakergajar fel, vilket medförde att vi också fick problem med fördröjd sättning.

Snart seglade vi dock alla norrut i ett samlat fält för spinnaker. En härlig segling, vi höll i stort sett samma fart som de andra Expresserna och distansen rusade förbi. Vi tog dock inte in något på de övriga båtarna och hamnade sist i fältet vid målgång. Explorer drog iväg lite på slutet och Royal Rabbit gick bra närmare kusten.

Givet den snabba seglingen hans det med både bad, en tupplur och pilsner i båten före det var dags för långbord och grillning. En mycket trevlig tillställning där vi lärde känna flera av de andra besättningarna lite närmare.

 

(null)

Bansträckning Lickershamnsracet

 

(null)

iPhone logg, med toppfart på 8,3 knop.

 

(null)

After sail i sittbrunnen

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *