Operation däckslayout: Luckgarage och Trimvingar

Jag erhöll Luckgarage, Trimvingar och Vinchpuckar från SFP Bygg och Stefan Falkenberg på SWE2015 i slutet av förra veckan. Prylarna kom i det mest välemballerade paketet jag någonsin öppnat. Det är inte svårt att förstå varför. I takt med att styréndoften spred sig i köket imponerades jag allt mer av finishen på plast detaljerna.

Kort därefter pusslade jag ihop luckgaraget och vingarna på biljardbordet, och har sedan dess under nätterna lyssnat på Neil Young och tänk, tejpat och mätt för att få till en optimal layout. Det är förknippat med en del ångest eftersom man absolut inte vill borra fel någonstans, och förstöra finishen på grejerna. Då är det bra med Neil young och kanske är det därför jag har lagt lite väl mycket tid på detta – för att få det rätt. Inatt kändes det dock som om jag blev klar, och jag har ritat med blyerts runt alla detaljer för att det skall bli enkelt att borra på rätt ställen…

MEN OM NÅGON SER NÅGON UPPENBAR FELAKTIGHET HOJTA GÄRNA TILL I KOMMENTATORSFÄLTET FÖRE JAG TAR BORRMASKINEN I BRUK SENARE IKVÄLL!

Jag kommer så småningom att köra med 5 dubbelkommandon på vingarna, men där jag väntar med att montera ”Barberhaul” lösningen för fockens skotpunkt till nästa säsong. Förmodligen rätt beslut att vänta med trimfunktionen, förmodligen fel beslut att inte montera allt på en gång. Akterifrån på vingen kommer det då att finnas följande trim:

 1. Fockfallsjustering
 2. Cunningham, storsegel
 3. Barberhaul, sugga
 4. Barberhaul, skotpunkt
 5. Cunningham, fock.

Just det, det går åt ganska många rostfria skruvar av olika dimensioner till beslagen. Efter att inventerat de lokala varuhusen, Swedol, Järn AB Södertorg, Clas Ohlson och Biltema beställde jag det jag inte kunde få tag i lokalt från Viking Yachting. Stort tack Johan(?) för snabb hantering av min order. Skruvarna kom igår. Det kommer snart finnas en liten lista bland bilderna nedan på vilka skruvar jag tror att jag kommer att använda till att fästa alla beslagen, vi får se hur väl teorin stämmer överens med verkligheten senare ikväll.

Foto 2015-06-10 01 47 14

Luckgarage sett akterifrån, (vingar och skena/vagn för fockfallsjustering saknas)

Foto 2015-06-10 02 36 23

Fem planerade dubbelkommandon på vingen

Foto 2015-06-10 02 38 06

Färdig layout, sånär som råttor till framtida Barberhaullösning

Foto 2015-06-10 02 38 32

SFP Marin Design + Harken = SWE178

Foto 2015-06-09 01 02 40

En Gonzo väska för däckslayoutaren

2 Kommentarer
 1. Rasmus
  Rasmus says:

  Människor som brinner för sina intressen är det bästa som finns! Snyggt jobbat med allt Mats. Blåser det mycket i sommar samtidigt som surfbussen står på parkeringen så vet du vem du ska ringa 🙂

  Svara
  • mats
   mats says:

   Tack för de orden Rasmus! Jag går och fantiserar lite ibland om att du köper ett hotell till Louise på ön och att jag har permanent tillgång till din torso och ditt kunnande på railen…

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *