Strategi & Målsättning

Strategi & målsättning

Strategi & målsättninga

Jag var och lyssnade på ett seminarium där en tidigare VD för RedBull, Mattias Josander redogjorde för ett möte med RedBulls grundare då han hade ställt en fråga om varför han hade köpt ett formel ett stall. Mattias buycbdproducts då en 45 minuters utläggning av Dietrich Mateschitz som han heter om 5-årsplanen för att vinna världsmästerskapet och därefter dominera sporten… Berättelsen har legat till grund hur jag själv ser ambitionen och målsättningen med att kappsegla med  swe178:s. Det gäller ju att sätta ribban någonstans och göra en plan för att nå målet, särskilt när man valt ”världens svåraste sport” som segling är.

2014 Deltaga
Förra året, jo jag gör det här inlägget i efterhand så var ambitionen att lära sig grunderna i att manövrera båten och deltaga i flertalet klubbkappseglingar.

2015 Placera oss
I år, med en del uppdateringar av båten är målet att placera oss i flertalet seglingar vi ställer upp i är på Gotland, och någon gång ge de andra Expresserna här i Visby en match. För att lyckas med det behöver vi: bli bättre  på spinnakersättningar, hitta farten på bidevinden, segla på skiften och…och… för att nästa år kunna

2016 Börja vinna..
i alla fall några kappseglingar på Gotland.

Steget därefter, men som inte är inritat i bilden skulle vara att år 2016 också kanske köpa trailer och vara med i några större entypskappseglingar på fastlandet typ SM. Fast nu blir det nog inte så, Björn Östergren på North mer eller mindre övertygade mig om att segla till Sandhamn och deltaga i SM redan i år, så får vi lite fart på grejerna och lyckas få ihop en dedikerad besättning så ses vi vecka 32 i Sandhamn. Mer om planen och arbetet med att skruva på båten kommer i ett senare inlägg.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *