Tågvirket från Poly Ropes på plats

Foto 2015-05-15 18 41 09

Häromdagen dök det upp ett paket från Poly Ropes med efterlängtad leverans av dyneema. Jag blev som ett barn på julafton och radade upp tamparna på biljardbordet i flygeln tillsammans med förstagsflaggan och splitsverktygen. I det gamla köket i flygeln så har jag sakta men säkert etablerat lite av en komplementverkstad inne i huset, hittills utan allt för stora protester.

För min beställning så har jag utgått dels från linguiden som finns på Expresseglare.se, dels efter Daniels Stenholm på SWE595:s lista och dels mina egna tankar på däckslayout. Hoppas nu bara att inga längder är för korta.

Första tillämpningen blir att fixa utväxlingen till uthalet inuti bommen. Sedan behöver jag splitsa in schacklar till fallen också. På Poly:s hemsida finns det flertalet instruktionsfilmer för olika typer av splitsning. På filmerna ser det tämligen enkelt ut. Det är det säkert inte. Dessutom måste ändarna på tamparna fixas till också, antingen med den medföljande krympslangen eller genom att linda ändarna. Kanske hinner pappa Rolf hit och hinner hjälpa till.

Idag har jag också pratat med Expresslegendaren Stefan ”dr Watson” Falkenberg också. Luckgarage, Trimvingar och Vinchförhöjningnar är klara för leverans från SFP Bygg. Imorgon hoppas jag hinna att ”prima” kölen som nu är nästintill färdigslipad.Poly beställning
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *