Trailerhämtning & syning av Collbergs Express

Jag hade turen att få napp på min förfrågan om någon hade en begagnad 80-trailer till salu. Så förra helgen bar det av till Mariestad för att göra upp affären och hämta hem släpet. Centrumstöttorna på släpet behöver dock kläs med något lämpligt skydd.

 • Vad är bäst att klä stöttorna med? Textil/Gummi/Något annat? Tips emottages tacksamt. (Hade inte närvaro att kolla på Collbergs Trailer)

På plats i Mariestad fick jag även möjligheten att inspektera Collbergs Express under vattenlinjen. Den var ”gelcoatlen” som få. Det kommer att kräva en del långklossande för att få upp samma finish överallt på Visby Selfstorage.

 • Är det någon som har några bra tips på hur man skall gå till väga? Måla på med mer epoxi, eller lägga lager med topcoat ”vått i vått” och därefter våtslipa? Hur lång kloss är lämplig?
Foto 2015-08-30 17 50 25

Inga ursäkter att inte hinna med transportsegling längre… skulle vara avsaknaden av BE-kort isf.

 

Collbergs multipla SM-vinnare utanför klubbhuset i Mariestad

4 Kommentarer
 1. Max
  Max says:

  Hej Mats,
  Nu blir jag lite avundsjuk och nyfiken. Har själv letat beggad trailer i två år utan lycka. Var annonserade du?

  Max SWE 468

  Svara
  • mats
   mats says:

   Hej Max! Jag annonserade faktiskt inte alls, utan skrev här på bloggen att jag var ute efter en, varefter en Express-räv från Mariestad tog kontakt, jag hade lite tur förstår jag nu! Jag kan dock rekommendera att lägga upp multipla bevakningar på Blocket, inte bara på trailers och Expresser, utan även andra båtar i rätt storlek, typ IF, H-båt mm. Jag har tidigare också tipsat om: http://www.blocket.se/stockholm/Segelbat__snabb_och_unik_61996458.htm?ca=11&w=1 där det finns en tillhörande trailer som säljs separat men är rädd att den kanske är för liten (?) eftersom den finns kvar, det kanske dock kan vara värt att kolla upp?

   Svara
  • mats
   mats says:

   Många ”Drakar” säljs med trailer ser jag, samt en X79 i Sthlm (oreggad), samt en J80 i Halmstad. Kan också vara värt att undersöka om de vill sälja separat. Lycka till! Jag skall hålla ögonen öppna också 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *