VC17, kölskarvsspackling och logo på friborden

När kölen sattes på förra veckan så observerades att den gamla sulan inte passade helt perfekt. I akterkant så var sulan lite bredare än kölen, i mitten var kölen något bredare än sulan. Idag har jag lagt på några omgångar av epoxispacklet PP100 och slipat för att få det jämt överallt. Återstår dock att få till nosen perfekt. Pappa och jag valde att få dit nya båtnamnet istället, eftersom det krävs två för det arbetet. Under dagen har vi också hunnit lägga första lagret VC17 (exklusive kölskarven).

Att få dit folien med båtens nya namn ”Visby Selfstorage” var lite trixigt. Jag hörde av mig till Stefan Hallén som hjälpt mig med folien, som gav mig tydliga instruktioner som”Backa 10 meter från båten och gå på känsla istället för på vattenpass”. Sagt och gjort. Först tvättade vi bort vaxet där texten skulle sitta och passade sedan in folien genom att fästa den med maskeringstape, enligt bilden nedan. När vi väl bestämt oss var namnet skulle sitta och att det kändes rakt, fäste vi hela våden i överkant. Sedan klippte vi loss och fäste två bokstäver i taget genom att först klippa loss och sedan vika tillbaka folien uppåt och ta loss skyddsfolien. Med hjälp av en liten skrapa förde man sedan successivt fast bokstäverna, och ”drog” ut om det blev några bubblor. Arbetet med att sätta logotypen på ena sidan tog ca 2h, förmodligen kommer andra sidan gå mycket snabbare, då vi vet var vi vill att den skall sitta.

Ett särskilt tack skall även framföras till Olof Larsson på Belo Skyltcentrum som på kort varsel fixade fram den utskurna folien.

Foto 2015-05-31 15 10 53

VC17 på plats på de viktigaste delarna (utom rodret); första tredjedelen under vatten samt kölen.


Foto 2015-05-31 16 54 34

Båtnamnet inpassat med maskeringstape.

Foto 2015-06-01 07 38 46

Båtnamnet på plats på babords fribord

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *